Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ ВИРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Дата: 09.05.2024 17:51
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ ВИРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ у відповідності до договору із закладом вищої освіти «Український католицький університет», в раках реалізації проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Посилення реагування на надзвичайні ситуації шляхом розбудови потенціалу національних органів влади, місце-вих громад, організацій громадянського суспільства та медичних працівників» отримало кошти в якості  благодійного гранту у сумі 376 770 грн 00 коп.
В рамках реалізації КНП «ЦПМСД» Вирівської сільської ради проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) проведено телеміст "Вакцинація та я. Досвід моєї держави. Сертифікати COVID-19" (Україна/Польща) з представниками органів місцевої влади та медичних установ Польщі та Вирівської громади.
Зустріч відбулась 07.05.2024 року в Ясногірській амбулаторії загальної практики сімейної медицини.
Учасниками зустрічі від Вирівської громади були: Вирівський сільський голова Сергій Опалько, заступник голови Віктор Хомич, директори Вирівського та Ясногірського ліцеїв та Чабельської гімназії з медичними працівниками закладів, лікарі та медичні працівники КНП «ЦПМСД» Вирівської сільської ради. 
Зустріч організована за участі установ Республіки Польща: Бурміста міста Новий Двір Гданський Яцека Міхальскі (https://miastonowydwor.pl/burmistrz.html), директора фірми Теле Електронік (м. Новий Двір Гданський) Юрія Грицини (https://www.te.ndg.pl), Директора районного центру здоров’я в місті Мальборк Павел Ходиняка (https://pcz.net.pl/o-szpitalu/zarzad/).  
 Під час зустрічі обговорено питання та досвід роботи в Україні і Польщі щодо дотримання календаря щеплень від хвороб, роботи сімейних лікарів і медичних сестер, досвід роботи із відмовниками від щеплень, організації харчування у закладах освіти та їх фінансування, функціонування медичних установ у громадах. 
По завершенні телемосту додатково обговорено питання результатів анкетування у Вирівській громаді щодо з'ясування ставлення до вакцинації та визначення основних стереотипів серед дитячого та дорослого населення громади; організації інших заходів проекту, зокрема, проведення тренінгів у закладах освіти "Здоров'я - моя цінність".
В рамках зазначеного проекту за кошти гранту в Ясногірській амбулаторії облаштовується ресурсна кімната, для роботи якої уже придбано ноутбук, проектор та багатофункціональний принтер, швидкі тести COVID-19, гепатит В, С, ВІЛ, тощо.
Сподіваємось, що завдяки спільним зусиллям зможемо покращити якість життя в громаді дбаючи про здоров’я кожного її жителя.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь