Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ ВИРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Дата: 09.05.2024 17:51
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ ВИРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ у відповідності до договору із закладом вищої освіти «Український католицький університет», в раках реалізації проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Посилення реагування на надзвичайні ситуації шляхом розбудови потенціалу національних органів влади, місце-вих громад, організацій громадянського суспільства та медичних працівників» отримало кошти в якості  благодійного гранту у сумі 376 770 грн 00 коп.
В рамках реалізації КНП «ЦПМСД» Вирівської сільської ради проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) проведено телеміст "Вакцинація та я. Досвід моєї держави. Сертифікати COVID-19" (Україна/Польща) з представниками органів місцевої влади та медичних установ Польщі та Вирівської громади.
Зустріч відбулась 07.05.2024 року в Ясногірській амбулаторії загальної практики сімейної медицини.
Учасниками зустрічі від Вирівської громади були: Вирівський сільський голова Сергій Опалько, заступник голови Віктор Хомич, директори Вирівського та Ясногірського ліцеїв та Чабельської гімназії з медичними працівниками закладів, лікарі та медичні працівники КНП «ЦПМСД» Вирівської сільської ради. 
Зустріч організована за участі установ Республіки Польща: Бурміста міста Новий Двір Гданський Яцека Міхальскі (https://miastonowydwor.pl/burmistrz.html), директора фірми Теле Електронік (м. Новий Двір Гданський) Юрія Грицини (https://www.te.ndg.pl), Директора районного центру здоров’я в місті Мальборк Павел Ходиняка (https://pcz.net.pl/o-szpitalu/zarzad/).  
 Під час зустрічі обговорено питання та досвід роботи в Україні і Польщі щодо дотримання календаря щеплень від хвороб, роботи сімейних лікарів і медичних сестер, досвід роботи із відмовниками від щеплень, організації харчування у закладах освіти та їх фінансування, функціонування медичних установ у громадах. 
По завершенні телемосту додатково обговорено питання результатів анкетування у Вирівській громаді щодо з'ясування ставлення до вакцинації та визначення основних стереотипів серед дитячого та дорослого населення громади; організації інших заходів проекту, зокрема, проведення тренінгів у закладах освіти "Здоров'я - моя цінність".
В рамках зазначеного проекту за кошти гранту в Ясногірській амбулаторії облаштовується ресурсна кімната, для роботи якої уже придбано ноутбук, проектор та багатофункціональний принтер, швидкі тести COVID-19, гепатит В, С, ВІЛ, тощо.
Сподіваємось, що завдяки спільним зусиллям зможемо покращити якість життя в громаді дбаючи про здоров’я кожного її жителя.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь