A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Участь громади у проєкті «Психосоціальна підтримка в Україні» PRO_MentalHealth

Дата: 07.04.2023 17:52
Кількість переглядів: 711

Фото без опису

 

 

06 квітня 2023 року в м. Сарни для 7 громад Вараського і Сарненського районів Рівненської області відбувся перший семінар-тренінг у рамках проєкту «Психосоціальна підтримка в Україні» PRO_MentalHealth. Вирівську громаду представляли дві посадові особи – Олександр РУДКІВСЬКИЙ, начальник відділу економіки, інвестицій, інфраструктури, житлово-комунального господарства, комунальної власності, містобудування та архітектури, та Ольга РУДНІК, фахівець Служби у справах дітей сільської ради.
Керівниця місії Фонду міжнародної солідарності у Львові, керівниця соціальних програм Моніка Олув презентувала проєкт «Психосоціальна підтримка в Україні» PRO_MentalHealth учасникам тренінгу: «Це пілотний проєкт з дуже важливими завданнями, який в перспективі може мати продовження і вийти за межі Рівненської області. Тому від нашої з вами діяльності залежить, наскільки ми зможемо допомогти людям, які проживають не тільки у ваших районах, а й населенню України в цілому».
Координаторка проєкту PRO_MentalHealth Тетяна Сірик привітала учасників з початком спільної роботи над апробацією моделі організації надання психосоціальних послуг, результатом якої має стати створення Центру соціально-психологічної підтримки у кожному районі Рівненської області: «Ми щиро вдячні всім членам Координаційних груп за допомогу у зборі інформації про потреби цільових груп. Окрім опитування, наразі тривають сфокусовані групові інтерв’ю, які проводять незалежні соціологи на замовлення нашого проєкту. У результаті діагностики кожного з чотирьох районів Рівненщини ми очікуємо від вас рішення про те, в яких саме громадах найбільш доцільно створити Центри соціально-психологічної підтримки.  Це фундаментальна робота, яка має забезпечити сталість моделі надання послуг. На її основі, з одного боку, плануватиметься подальший розвиток центрів, а з іншого — це додаткова можливість для членів КГ використати отримані результати для актуалізації стратегічних планів розвитку своїх громад.»
Першочергово, учасники, а це 40 осіб — посадовці з числа районних адміністрацій, районних рад та Радивилівської, Тараканівської, Дубенської, Корецької, Здолбунівської, Костопільської, Острозької, Рівненської, Березнівської, Полицької, Вараської, Володимирецьої, Вирівської, Сарненської, Дубровицької, Рокитнівської територіальних громад Рівненщини, затвердили Положення про Координаційні групи, обговорили психосоціальний стан населення України, яке постраждало від війни. Кожен розповів про відповідну ситуацію в своїй громаді.

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь