A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та сплачувати екологічний податок - обов’язок суб’єкта господарювання

Дата: 19.01.2023 12:02
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

 

 

Під впливом активної господарської діяльності людини відбуваються негативні зміни в навколишньому природному середовищі, тому Закон України «Про охорону атмосферного повітря» зобов’язує суб’єктів господарювання усіх форм власності (у тому числі бюджетні, державні, комунальні підприємства, установи і організації) отримати дозвіл на стаціонарні джерела викидів, які утворюються  у виробничих процесах.

Дозвіл на викиди - це офіційний документ, який дає право підприємствам, установам, організаціям та громадянам - підприємцям (суб’єктам господарювання) експлуатувати об'єкти, з яких надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші, за умови дотримання встановлених відповідних нормативів гранично допустимих викидів. 
На промислових підприємствах викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами здійснюються від технологічного устаткування. В комунальних, бюджетних установах, закладах торгівлі, громадського харчування, інших невиробничих установах джерелами викидів можуть бути котельні (топкові, в тому числі грубки), які працюють на органічних видах палива (дрова, вугілля, природний газ, торфобрикет тощо). Особливо відчутним для мешканців населених пунктів громади є негативний вплив на атмосферне повітря шкідливих  викидів у зимовий період.

Рекомендуємо всім суб’єктам господарювання дотримуватися вимог чинного законодавства  щодо отримання дозвільних документів на викиди  забруднюючих речовин в атмосферне повітря та своєчасно сплачувати екологічний  податок!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь