A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Асоціація управителів житла інформує щодо навчання управителів

Дата: 14.10.2022 10:21
Кількість переглядів: 138

 

Громадська спілка «Асоціація управителів житла» об’єднує юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що працюють у сфері управління багатоквартирними будинками.

Протягом останніх семи років Асоціація управителів працює над формуванням та розвитком конкурентного та професійного ринку управління багатоквартирними будинками в Україні.

Однією з умов формування професійного ринку управління багатоквартирними будинками в розвинених Європейських країнах є підтвердження фахівцями свого фахового рівня в акредитованих, органах з сертифікації персоналу.

З 01 січня 2019 року в Україні було впроваджено законодавчу норму обов’язкової професійної атестації управителів багатоквартирних будинків.

Зокрема, відповідно до частини 5 статті 18 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» кожен управитель - юридична особа зобов’язаний мати у штаті щонайменше одного найманого працівника, який пройшов професійну атестацію на відповідність кваліфікаційним вимогам професії "менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)", а управитель фізична-особа підприємець зобов’язаний самостійно пройти професійну атестацію або мати у штаті за трудовим договором щонайменше одного працівника, який пройшов професійну атестацію на відповідність кваліфікаційним вимогам професії "менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)».

Незважаючи на ті виклики та складні умови, в яких сьогодні доводиться працювати управителям багатоквартирних будинків, всі вони залишаються вірними справі та продовжують виконувати свою роботу.

Більше того, сьогодні управителі є активними учасниками навчальних заходів, що стосується особливостей роботи управителів в умовах воєнного стану, які Асоціація проводить спільно з Інститутом муніципального менеджменту щомісяця в період воєнного стану.

Також управителі дотримуються законодавства та підтверджують свій фаховий рівень, проходячи первинну та повторну професійну атестацію за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)».

Зокрема, протягом дії правового режиму воєнного стану в ОСП «Інститут муніципального менеджменту» успішно пройшли сертифікацію та отримали кваліфікаційні сертифікати 118 фахівців з різних регіонів України.

Слід зазначити, що зважаючи на стрімку зміну законодавства та прийняття низки нормативно-правових актів щодо управління багатоквартирними будинками в умовах війни, програму підготовки до проходження професійної атестації дещо адаптовано та враховано основні аспекти роботи управителів в реаліях сьогодення.

            Варто зауважити, що Асоціація управителів житла є активним учасником процесу здійснення професійної атестації, зокрема працівники Асоціації були активними учасниками на шляху напрацювання законодавств що регулює діяльність у сфері проведення сертифікації управителів багатоквартирних будинків, Асоціація є ініціатором створення та співзасновником Інституту муніципального менеджменту, який сьогодні акредитованим органом з сертифікації персоналу та активно і на постійній основі проводить професійну атестацію за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)».

Зважаючи на складні, в яких сьогодні доводиться працювати управителям багатоквартирних будинків, враховуючи значне зниження рівня платежів співвласниками багатоквартирних будинків, керівництвом Органу з сертифікації персоналу «Інститут муніципального менеджменту» було прийнято рішення про запровадження знижки у розмірі 20% на проходження професійної атестації за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» в умовах дії правового режиму воєнного стану.

Спеціалісти сфери управління багатоквартирних будинків мають можливість дистанційного проходження професійної атестації та отримання відповідного кваліфікаційного сертифіката в акредитованому органі сертифікації персоналу ТОВ «Інститут муніципального менеджменту» (атестат про акредитацію Національного агентства з акредитації України № 6Щ042 від 28.11.2019 року) за спеціальною та найнижчою ціною в Україні.

Подати заявку та отримати більш детальну інформацію про вартість, дати проведення професійної атестації тощо, можна по телефону: (093) 392-16-22 або шляхом надсилання листа на ел. пошту: k.oshiyko@imm.in.ua


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь