A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Візит до громади

Дата: 26.06.2022 16:27
Кількість переглядів: 674

Фото без опису

 

 

З робочим візитом Вирівську громаду відвідав очільник району – Олександр КОХАН. Начальник Сарненської районної військової адміністрації у супроводі Сергія ОПАЛЬКА, Вирівського сільського голови, Світлани УСИК, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів та Віктора ХОМИЧА, директора комунального неприбуткового підприємства Центр первинної медико-санітарної допомоги Вирівської сільської ради, оглянув 5 населених пунктів громади.
Робоча програма розпочалася з відвідання соціального закладу-комплексу із чотирьох будівель в урочищі «Розвилка», що належить релігійній громаді Християн Віри Євангельської п'ятидесятників с.Чудель. Володимир Хомич, керівник закладу, голова благодійної організації "Братерство без кордонів " м.Сарни, забезпечив проведення капітального ремонту будівель, метою якого є створення будинку сімейного типу для дітей-сиріт, хоспісу для людей похилого віку й реабілітації осіб з інвалідністю, приміщення для відпочинку та оздоровлення дітей.
Голова райдержадміністрації ознайомився з потужнішим підприємством й найбільшим платником податків громади та одним з найбільших провідних виробників щебеневі продукції на Західній Україні – ТОВ «Вирівський гранітний кар’єр» у с.Гранітне. Юрій ГОРЕЦЬ, керівник підприємства, активно долучається до волонтерства, забезпечує військових амуніцією та необхідними для них речами.
У с.Вири було представлено КП «Вири-Сервіс», обговорено результати та плани роботи комунальників – збір та вивіз твердих побутових відходів, придбання контейнерів, облаштування майданчиків під них, розроблення тарифів для населення по вивозу ТПВ, роботи з благоустрою, підсипка та грейдерування доріг.
Оглядова група відвідала відремонтований будинок для сімейного лікаря по вул. Калинова, 6, у с.Вири, житло, в якому зроблено сучасний ремонт і яке чекає на свого господаря – є система газового опалювання, санвузол, затишні кімнати з новими вікнами, дверима, оновленими стінами, стелею й підлогою.
Попри військовий час місцевий бізнес у громаді продовжує розвиватися, доказом цього є відвідана новостворена міні-пекарня «Паляниця» у с.Вири. Ірина НЕТЕЦЬКА, керівник пекарні розповіла, що її хлібобулочні вироби (хліб білий і сірий, булочки з трьома видами начинки, сосиски в тісті, піци, сінабони) вже знайшли своїх вдячних покупців і переконана, що асортимент потрібно розширювати.
Директор Ясногірської ЗОШ І-ІІІ ступенів Оксана БОРОВИК ознайомила гостей із роботою ввіреного їй закладу освіти, поділилася зі здобутками та викликами в галузі освіти.
На рівні громади найбільш гострою проблемою є незавершене будівництво Вирівської ЗОШ ІІ-ІІІ ст., яке через війну підрядник був змушений зупинити. Не менш проблемним є питання розміщення учнів у Чабельській гімназії.
Гості ознайомилися з амбулаторією загальної практики сімейної медицини с.Ясногірка, куди жителі населених пунктів громади можуть звернутися й отримати кваліфіковану консультацію, першу медичну допомогу та потрапити на прийом до сімейного лікаря.
Під час інспектування ділянки дороги державного значення Т-1811 між населеними пунктами Чабель-Ясногірка-Вири сільський голова Сергій ОПАЛЬКО розповів, що в 2021 році сільською радою було забезпечено підготовку проектно-кошторисної документації на будівництво чотирьох доріг комунальної власності - у Вирах, Ясногірці, Чабелі та Чудлі та на капітальний ремонт автошляху обласного значення О-181606 Чудель - Кам'яне-Случанське - Тинне. Але через агресію рф капітальні видатки призупинено. Однак, ми не складаємо руки, на початку червня за підтримки Сарненської РВА було забезпечено довгоочікуваний ямковий ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О-181602 Клесів-Олексіївка-Вири, яка перебуває на балансі Рівненської обласної військової адміністрації.
На завершення робочої поїздки очільник району відвідав Будинок Молитви Християн Віри Євангельської с.Ясногірка, яким опікується пресвітер Олександр КУЗЬМИЧ. Впродовж війни віряни, освітяни й жителі населених пунктів громади організовували й продовжують організовувати збір благодійної допомоги, приготування продовольчих пакетів, забезпечували їхню доставку до Збройних Сил України та жителям територій, де ведуться бойові дії. У співпраці з вірянами Рокитнівської громади забезпечили будівельний десант – молодь-волонтери допомагали розбирати завали та відбудовувати помешкання на Чернігівщині та Київщині.  
Ми всі переконані, що в цей складний час ми зможемо вистояти не поодинці, а спільно об’єднавши зусилля військових, місцевого бізнесу, релігійних організацій, освітян, волонтерів і всіх людей доброї волі. Тримаймося разом! Адже разом ми – сила і ми обов’язково переможемо!
Слава Україні!

Більше матеріалів
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь