Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Дата: 06.04.2022 09:30
Кількість переглядів: 457

Фото без опису

 

Компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб(ВПО) надається фізичним особам – громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду і безоплатно розміщують в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, для покриття понесених власниками жилих приміщень витрат, пов’язаних з таким розміщенням.

            Покроковий алгоритм дій, щодо отримання компенсації:

  1. Власник житла або орган місцевого самоврядування(ОМС) вносить інформацію до веб-ресурсу «ПРИХИСТОК» про наявне житло, доступне для розміщення ВПО ;
  2. Не пізніше наступного дня за днем розміщення, власник житла подає заяву до органів місцевого самоврядування з інформацією про розміщення внутрішньо переміщених осіб;
  3. Власник житла до 5-го числа місяця подає заяву в орган місцевого самоврядування, де зазначає кількість днів та кількість внутрішньо переміщених осіб;
  4. Орган місцевого самоврядування до 10-го числа подає зведену інформацію у військову адміністрацію;
  5. Військові адміністрації подають протягом двох робочих днів зведену інформацію у Мінрегіон;
  6. Мінрегіон узагальнює інформацію та готує проект рішення Кабінету Міністрів України про виділення коштів;
  7. Виплата компенсації власникам до 20-го числа.

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення ВПО, з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

Кількість людино-днів визначається шляхом додавання кількості внутрішньо переміщених осіб, які проживали у жилому приміщенні власника, в кожний день місяця.

Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

Загальна сума компенсації власнику жилого приміщення визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день. Також звертаємо увагу, що компенсація здійснюється у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

Слід відмітити, що органом місцевого самоврядування буде проводитися перевірка наведених у заяві власником жилого приміщення відомостей з відвідуванням місця розміщення внутрішньо переміщених осіб, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення. Його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що встановлюють особу, а також перевіряють дані про відсутність або наявність у заяві інформації про осіб, які отримають щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

            Підставами для відмови у виплаті компенсації є встановлення невідповідності осіб, кількості розміщених осіб, кількості людино-днів даним, зазначеним у заяві.

Для оформлення компенсації власникам житла необхідно звернутися до відділу соціального захисту населення Вирівської сільської ради (вул.Центральна, 2-а) або до старостинського округу за місцем проживання:

- с.Селище, вул. 40-річчя Перемоги,2;

- с.Кам'яне-Случанське, вул. Центральна, 1;

- с.Чудель, вул. Миру, 1.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь