A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Рятувальники закликають громадян не спалювати суху траву та не провокувати пожеж в природних екосистемах

Дата: 24.03.2022 10:21
Кількість переглядів: 253

 

 

З настанням перших весняних днів та весняно-літнього пожежонебезпечного періоду різко збільшується кількість пожеж на відкритих територіях. Щодня реєструються випадки горіння сухостою, сміття, очерету, лісових масивів тощо.

Домінуючими причинами, що призводять до цих пожеж, з року в рік є: неконтрольоване випалювання сухої трави, луків, пасовищ, очерету, ділянок із степовою, водно-болотяною, іншою природною рослинністю, а також необережне поводження з вогнем громадян під час відпочинку та проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних чи дачних ділянках. Це, у свою чергу, стає причиною розповсюдження полум’я на лісові насадження, торфовища, а також на житлові будинки та господарські будівлі. Внаслідок цього завдаються значні матеріальні та екологічні збитки. Для профілактики пожеж в природних екосистемах використовуються можливості засобів масової інформації, соціальних мережах (Facebook, Телеграм-каналах тощо), зовнішньої соціальної реклами.

Багато громадян мають хибну думку про те, що випалювання залишків рослинності, в тому числі трави є корисним, однак спалювання негативно впливає на стан навколишнього середовища та загрожує здоров’ю людей. Зокрема, під час горіння виділяються різноманітні речовини, які загострюють або викликають захворювання, переважно серцево-судинної системи та дихальних шляхів.

Шановні громадяни, не провокуйте пожеж в екосистемах. Пам’ятайте, що спалювання сухої трави завдає значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, може спричинити пожежі у житловому секторі, знищити лінії електромереж, лісові насадження, не кажучи вже про серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян. Не завдавайте шкоди собі та оточуючим, сумлінно дотримуйтеся правил пожежної безпеки. В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101».

 

 

Сарненське районне управління Головного управління ДСНС України у Рівненській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь