Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Шановний платнику!

Дата: 07.03.2022 14:51
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

 

Головне управління ДПС Рівненській області повідомляє, що 3 березня 2022 року Верховною Радою України прийнято Закон про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни (законопроект №7121) та Закон про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану (законопроекту № 7125).

Закон про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни передбачає ряд змін у поданні звітності та відповідальності за невиконання цього обов'язку.

1. Фізичні особи, фізособи-підприємці, юридичні особи подають податкові, облікові, фінансові, бухгалтерські, розрахункові, аудиторські звіти та будь-які інші документи, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та (або) в електронній формі, через 90 календарних днів після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності чи обов'язку подати документи.

2. В період дії воєнного стану або стану війни, а також протягом трьох місяців після його завершення, не застосовується адміністративна та (або) кримінальна відповідальність за неподання чи несвоєчасне подання звітності та (або) документів, зазначених вище, до фізосіб, фізосіб-підприємців, юридичних осіб.

3. Особи, які не мають фізичної можливості протягом строку, визначеного цим Закону, подати звітність чи документи, зазначені вище, у зв'язку з безпосередніми наслідками їх участі у бойових діях, звільняються від адміністративної та (або) кримінальної відповідальності та подають звітність чи документи не пізніше 30 календарних днів з дня закінчення наслідків, які унеможливлювали їх подання.

4. У період дії воєнного стану або стану війни будь-які перевірки щодо своєчасності та повноти подання будь-яких звітів чи документів звітного характеру уповноваженими органами не здійснюються.

 

Закон про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану передбачає:

1. Звільнення від відповідальності платників у разі неможливості виконання своїх обов'язків;

2. Податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються; операції з добровільної передачі або відчуження коштів, товарів, у тому числі підакцизних, надання послуг на користь Збройних сил України та підрозділів територіальної оборони, без попереднього або наступного відшкодування їх вартості, не вважаються операціями з реалізації для цілей оподаткування;

3. Врахування у складі витрат у повному обсязі коштів та майна, що передається Збройним Силам України та іншим підрозділам;

4. Сума відшкодування вартості пального, витраченого при наданні послуг з перевезення для забезпечення потреб Збройних сил України та підрозділів територіальної оборони, не включається до складу оподатковуваного доходу фізичних осіб, які надають такі послуги;

5. Подовжується дія ліцензій на виробництво підакцизної продукції.

 

В такі складні часи для держави потрібною є будь-яка додаткова допомога. Просимо виконувати свої податкові зобов'язання, здійснювати платежі податків і зборів.

Нашою спільною метою є забезпечення належного фінансування української армії, захисту населення та підтримання повної життєдіяльності української держави.

Працюємо разом.

Змінюємо Україну.

Захищаємо нашу свободу, суверенітет та територіальну цілісність.

Віримо в Україну!

Підтримуємо Збройні Сили України!

Працюємо на перемогу!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь