A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Виїзний захід фахівців Сарненського районного центру зайнятості

Дата: 20.01.2022 15:58
Кількість переглядів: 407

Фото без опису

 

20 січня 2022 року сільський голова Сергій ОПАЛЬКО провів зустріч із фахівцями Сарненського районного центру зайнятості, на якій були присутні старости громади, начальники відділів та працівники апарату Вирівської сільської ради в ході якої було заслухано інформацію та обговорено низку питань.

Директор Центру Віктор ПАЦЬОЛА наголосив на важливості співпраці з Вирівською громадою та необхідності реалізації передбачених державою прав жителів громади.

Тетяна СУХАРЄВА, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Центру, поінформувала про Порядок надання допомоги затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей», зупинилася на механізмі надання такої допомоги зареєстрованим безробітним, тобто на порядку надання поворотної фінансової допомоги малозабезпеченим на відкриття власної справи у розмірі до 97,5 тис.грн.

Цей державний проект розрахований для безробітних із числа малозабезпеченим сімей, які бажають втілити суспільно-корисну бізнес-ідею щодо послуг, актуальних для громади. У рамках цього проекту передбачено безкоштовні курси підприємця-початківця в м.Рівне тривалістю 10 днів, де слухачів навчають складати бізнес-план. Для участі в проекті потрібно подати заяву, довідку про відсутність судимості й проект бізнес-плану з розрахунком потреби в засобах. У випадку виконання вимог укладається тристороння угода, в якій передбачена методична, консультаційна допомога, моніторинг Центром зайнятості.

Цей механізм повернення нелегального місцевого бізнесу в правове чисте поле. Нерідко від підприємців у тіні можна почути: «А що мені держава дала?». Відповідь проста: Найперше – держава дала можливість жити на своїй власній землі. Кожен має почати із себе і зробити чистим своє оточення. Адже в складній ситуації ми звертаємося до держави – чи то навчання дитини в школі, чи отримання медичної допомоги від сімейного лікаря, чи соціальна допомога на дітей і т.д.

Фото без опису

Це безпосередньо стосується наповнення місцевого бюджету через надходження податків. Громада зможе, наприклад, швидше завершення будівництва школи у Вирах, відремонтувати автошляхи.

Фахівці Центру нагадали присутнім про те, що в Україні впроваджена нова форма сімейного виховання, якою передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя,

Це стосується дітей, які потрапили в складні життєві обставини, і які патронат може взяти на визначений строк (до 6 місяців) проживати до себе до визначення їхнього юридичного статусу – напр. позбавлення батьківських прав чи визначення опікуна.

 

Як правило, патронатний вихователь живе у селі, період перебування дитини зараховується до його страхового стажу, а дитина перебуває під наглядом. Юридичний супровід здійснює Служба в справах дітей.

Фото без опису

Наприкінці зустрічі фахівці центру зайнятості наголосили на відновленні співпраці з громадою згідно Статті 50 Закону України «Про зайнятість населення», у якій йдеться про інформування про вакансії та вільні робочі місця

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь