A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Про єдиний рахунок для сплати податків

Дата: 01.12.2021 08:25
Кількість переглядів: 440

Фото без опису

 

Єдиний рахунок для сплати податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску: переваги використання

Єдиний рахунок для сплати податків ,зборів, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС введено в дію з 1 січня 2021 згідно ст. 351 Податкового кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2020 №321.

Єдиний рахунок — це рахунок, відкритий в Казначействі на ім’я ДПС та використовується для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених ПКУ і єдиного внеску.

Використання Єдиного рахунку — справа добровільна. За бажанням платник податків може використовувати такий рахунок для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок) та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, заборгованості з інших платежів.

Слід врахувати, що єдиний рахунок не може використовуватися для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу: - з податку на додану вартість та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового; - частини чистого прибутку (доходу) до бюджету державними та комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями.

Повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через Електронний кабінет (п. 351.2 ст. 351 ПКУ).

Такий спосіб сплати податків і зборів є комфортним, оскільки скорочує платникам фінансові витрати і час на формування розрахункових документів.

Щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити три простих кроки. Перший – через «Електронний кабінет» подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» за формою J/F 1307001 . Другий – отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок. Третій – надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь