Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Про засідання виконавчого комітету Вирівської сільської ради

Дата: 11.11.2021 19:31
Кількість переглядів: 348

Фото без опису

 

11 листопада 2021 року відбулося засідання виконавчого комітету Вирівської сільської ради, на якому було заслухано звіт про роботу закладів культури та бібліотек Вирівської сільської ради, схвалено Програму розвитку освіти Вирівської сільської ради на 2022-2024 роки та зміни до рішення Вирівської сільської ради від 24.12.2020 № 102 «Про затвердження цільових програм місцевого значення на 2021 рік» із змінами згідно рішень від 10.02.2021 № 130 та від 14.07.2021 № 329, від 23.09.2021 № 128. Обговорено питання про надання статусу дитини-сироти, розглянуто заяви громадян по земельних питаннях, про надання матеріальної допомоги на лікування малозабезпеченим громадянам, зокрема, мешканцям громади, які мають онкозахворювання, на придбання засобів індивідуальної гігієни для дітей з інвалідністю, прийнято три звернення про присвоєння звання «Мати-героїня», та на поховання деяких категорій. Схвалено план роботи виконавчого комітету на грудень 2021 року та опрацьовано рішення виконавчого комітету сільської ради, що були прийняті, видані між засіданнями виконавчого комітету в період із 27.08.2021 по 10.11.2021року

Фото без опису

Із звітом про роботу закладів культури та бібліотек Вирівської сільської ради виступила начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Л.Макриця. Перед цим звіт було детально, з використанням таблиць та слайдів, проаналізовано з працівниками закладів культури.

Фото без опису

Галузь культури у Вирівській сільській раді представляють 9 клубних закладів та 7 бібліотек, з них 4 будинки культури, 5 сільських клубів, 2 публічно-шкільні бібліотеки та 5 публічних бібліотек.

Кожен заклад культури має керівника, 4 заклади мають художнього керівника (БК с.Чудель, БК с.Селище, БК с.Вири, БК с.Кам’яне-Случанське).

Протягом січня-жовтня 2021 року з сільського бюджету на фінансування та утримання закладів культури було виділено 1 093 751 грн. Зокрема, 114 516 грн – на поліпшення матеріально-технічної бази (акустична система, стійки та кабелі до мікрофонів), 47 022 грн – на послуги. На оплату електроенергії 51 412 грн, на заробітну плату працівникам – 870 896 грн. На проведення ремонтних робіт – 26 946 грн.

4 заклади бібліотечних установ (ПБ с.Ясногірка, ПБ с.Чудель, ПБ с.Вири, ПШБ с.Кам’яне-Случанське) мають по ставці керівника, ПБ с.Чабель – 0,25 ставки, ПБ с.Селище – 0,5 ставки, ПШБ с.Федорівка – 0,75 ставки. На оплату електроенергії бібліотек було виділено 4 995 грн, на заробітну плату – 501 276 грн, на поліпшення матеріально-технічної бази 5 600 грн.

3 заклади (ПБ с.Чудель, ПБ, БК с.Вири) мають підключення до мережі Інтернет зі швидкістю 30-100 Мб/с.

Діяльність клубних та бібліотечних установ спрямована на відзначення державних свят, пам’ятних дат, народних та духовних свят, організацію дозвілля для різних верств населення. Протягом 2021 року працівниками культури та бібліотечних установ були проведені різні за формою та тематикою культурно-дозвіллєві заходи, в яких висвітлювалися події місцевого, загальнонародного та державного значення.

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією в країні більшість заходів керівниками бібліотек та закладів культури було проведено онлайн. Найбільше заходів у соціальних мережах було висвітлено такими закладами: ПБ, БК с.Чудель, клуб с.Федорівка, ПБ, БК с.Вири, БК с.Селище, ПБ с.Ясногірка.

Фото без опису

Схвальні відгуки мешканців громади про БК с.Чудель, при якому діють аматорський колектив та танцювальний гурток, про БК с.Селище, ПБ, с.Вири та сільський клуб с.Федорівка – при яких діють танцювальні гуртки та клуб «Золоті рученята».

Згідно розпорядження сільського голови від 11.10.2021 року №188-кд «Про надбавку за вислугу років працівникам культури» відповідна вислуга працівникам культури була перерахована та виплачена з січня 2021 року.

Відповідно до рішення сесії від 24 грудня 2020 року №99 «Про затвердження про преміювання, встановлення надбавок, доплат та надання матеріальної допомоги працівникам закладів культури та бібліотек» керівникам закладів культури та бібліотек була виплачена премія до професійних свят.

Робота закладів культури та бібліотек здійснюється на основі календарних планів на 2021 рік.

Фото без опису

         Членами виконкому прийнято рішення про удосконалення культурно- дозвілевоі діяльності, розширення гурткової роботи, залучення молоді до художної самодіяльності, організаціі мистецьких колективів, участі в конкурсах і грантах.

По всіх розлянутих питанням порядку денного членами виконкому були прийняті рішення, які будуть доведені до виконавців.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь