A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

ЗЕМЕЛЬНІЙ ДІЛЯНЦІ ПОТРІБЕН КАДАСТРОВИЙ НОМЕР

Дата: 08.09.2021 16:14
Кількість переглядів: 1646

 

Земельній ділянці потрібен кадастровий номер. Чому?

         Кадастровий номер земельної ділянки – це індивідуальний цифровий код, що не повторюється на всій території України, присвоюється земельній ділянці з метою її ідентифікації та зберігається за нею протягом усього часу існування такої ділянки.

         Згідно вимог чинного законодавства України, кадастровий номер є обов’язковою умовою для продажу, дарування, оформлення спадщини та здійснення інших правочинів, пов’язаних із земельною ділянкою. 

Якщо  Ви маєте державний акт старого зразка (виданий до 2004 року), то, імовірно, кадастровий номер такій земельній ділянці не присвоєно, і, відповідно, відомості про цю ділянку відсутні в Державному земельному кадастрі України.

Це можна перевірити, знайшовши ділянку на «Публічній кадастровій карті» перейшовши за посиланням http://map.land.gov.ua/kadastrova-karta на сайт Публічної кадастрової карти України.    

 Тож, власники земельних ділянок, які мають державний акт на землю «старого» зразку мають подбати про присвоєння кадастрового номеру.

Однак, державні акти «старого зразка» вважаються дійсними не залежно від наявності кадастрового номера.  

Підсумовуємо: земельні ділянки без присвоєних кадастрових номерів можна використовувати відповідно до їх цільового призначення, але здійснювати цивільно-правові угоди НЕМОЖЛИВО, поки не буде присвоєний кадастровий номер.

Що ж робити?

Для внесення даних про земельні ділянки до Державного земельного кадастру  (проведення державної реєстрації земельної ділянки) їх власникам необхідно звернутися до землевпорядної організації та замовити розроблення технічної документації на земельну ділянку щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки та БЕЗКОШТОВНО внести відомості про право власності до Державного реєстру прав.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь