A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Обласна літня профільна школа лідерів учнівського самоврядування Рівненщини

Дата: 21.08.2021 20:32
Кількість переглядів: 806

 

З 16 по 19 серпня 2021 року два лідери учнівського самоврядування нашої громади Чумак Наталія Володимирівна (учениця 11 класу Чудельської ЗОШ І-ІІІ ступенів), Опалько Любов Юріївна (учениця 10 класу Ясногірської ЗОШ І-ІІІ ступенів) та педагог-організатор Ясногірської ЗОШ І-ІІІ ступенів Царук Інна Григорівна на базі реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Біле озеро» у с.Рудка Вараського району взяли участь у обласній літній профільній школі лідерів учнівського самоврядування Рівненщини.

    Учасники мали змогу не тільки покращити свої лідерські задатки, навички комунікації та вирішення проблем, але і просто відпочити та розширити своє коло друзів, навіть незважаючи на дощову погоду.

    Далі – пряма мова від Наталії Чумак.

«…Ці незабутні чотири дні ми провели на Білому озері. Літню школу організувало управління освіти і науки Рівненської ОДА разом із Вараською міською радою старшокласників «Ватра» за спонсорської підтримки  Гончаренко центр-партнер Вараш education and culture та директора РОК «Біле озеро», за що ми всі дуже вдячні.

    Ми (учасники літньої профільної школи) не тільки добре відпочили, але й багато чого навчилися. І за такий короткий час стали справжньою дружною сім’єю.

    Перший наш день практично повністю пройшов у м.Вараш, де нас радо зустрічали члени міської ради старшокласників «Ватра», після чого ми були на екскурсії в інформаційному центрі РАЕС та на самій РАЕС. Надвечір дісталися Білого озера, де розбили наметове містечко.

    Другого дня після активної зарядки ми купалися в озері, брали участь в уроках медіаграмотності, дискутували про антикорупцію… А ввечері біля вогнища співали пісні «Скрябіна», переглядали фільм «Мої думки тихі», смажили сосиски і «запалювали» на дискотеці… І хоча вночі наше наметове містечко пережило справжній потоп, ніхто не постраждав. Відчуття були справді круті!

    Програма третього дня була не менш насичена та цікава. Викладачка англійської мови Гончаренко центру-партнера Вараш education and culture Тетяна Колдун була модераторкою заходу  про булінг, який проводився  англійською мовою. То ж всі учасники мали змогу ще й потренувати власну англійську. Це було неймовірно! Альтернативою тим, хто не володіє англійською були різноманітні ділові ігри.

    Надзвичайні враження лишилися від катання на байдарках. Весла в руках і відчуття відповідальності один за одного (а водичка не дуже тепла ? ) робило веслувальників на байдарках справжньою командою! 

    Під кінець цього дня ми вибрали голову учнівського самоврядування Рівненщини. Нею стала Ковтуній Ірина, з чим всі її радо вітали. 

    Ще дуже запам’яталася гра, в якій потрібно було знайти фейкову інформацію і довести, що вона фейкова. Правила гри були досить складні, але ми таки впоралися і наша команда, яка складалася з трьох лідерів, зайняла друге місце. Думаю, що це хороший результат. І взагалі, вважаю, що вміння відрізняти правду від фальші – це важливе вміння сучасної людини, особливо в наш час інформаційних мереж, де щодня нескінченні потоки різноманітної інформації просто забруднюють нашу свідомість і часом навіть змушують приймати невірні рішення. Тому вміння, як кажуть,  відділяти зерно від полови справді допомагає зорієнтуватися в сучасному світі.

    Ввечері ми ласували динями та кавунами. До слова, хотілося б відзначити, що харчування було прекрасне – смачно, ситно і досхочу! І хоча незвично було жити в наметах, ми ставилися до цього по-філософськи: це теж досвід, для багатьох (як і для мене) новий.

    Прокинувшись останнього дня, всі сумували, адже так не хотілося, щоб ця літня профільна школа закінчувалася. Але ми розуміємо, що кожен фініш – це, по суті, старт. Тому після концерту до Дня незалежності України і закриття літньої школи, обмінявшись телефонами, набравшись купи позитиву, енергії, наснаги та натхнення, ми попрощалися і роз’їхалися по домівках, несучи в своїх серцях щиру вдячність організаторам та всім, хто долучився до проведення літньої профільної школи лідерів учнівського самоврядування та впевненість у власних силах.

FB: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1223417668132104&id=100013916477064&sfnsn=mo

Відео: https://youtu.be/fL7KzZaHJjs

https://youtu.be/KjB5jHwVDMA



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь