A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Місцеві громади Рівненщини отримали майже 390 мільйонів гривень від платників єдиного податку

Дата: 23.07.2021 09:23
Кількість переглядів: 395

Місцеві громади Рівненщини отримали майже 390 мільйонів гривень від платників єдиного податк

Упродовж січня-червня 2021 року платники Рівненщини, які працюють за спрощеною системою оподаткування, перерахували до місцевих бюджетів області  389,7 мільйонів гривень єдиного податку,  надходження перевищили минулорічні на 57  мільйонів гривень. Про це інформує заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній.

„За підсумками діяльності 6 місяців «спрощенці» демонструють стабільне зростання податкових надходжень. Так, юридичні особи 3 групи сплатили 54,4 млн грн, що на 4,7 млн грн більше аналогічного періоду минулого року, а сільськогосподарські товаровиробники 4 групи додали місцевим бюджетам 27,0 млн гривень. Найбільший приріст - за фізичними особами, якими сплачено  308 млн грн,  і це плюс 55  млн грн проти минулого року”, - наголошує Зоя Хоній.

Вона зазначає, що єдиний податок - серед стабільних джерел наповнення місцевих бюджетів області. Саме тому створення комфортних умов для розвитку та роботи підприємництва у регіоні є у пріоритетах діяльності виконавчої влади, місцевого самоврядування та податкової служби області.

Податкові зобов’язання, зазначені у декларації про майновий стан і доходи, громадяни мають сплатити до 01 серпня 2021 року

Головне управління ДПС у Рівненській  області нагадує платникам про своєчасність сплати податкових зобов’язань, зазначених у декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік.

Відповідно до пункту 179.7 статті 179 Податкового кодексу України фізична особа зобов’язана самостійно до 01 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації.

Звертаємо увагу, що за несплату податків платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу в таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно - у розмірі 5% погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу.

Ті самі дії, вчинені умисно тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25% від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.

Такі діяння, що вчинені умисно повторно протягом 1095 календарних днів або які призвели до прострочення сплати грошового зобов’язання на строк більше 90 календарних днів, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 50% від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.

Перевірити стан розрахунків з бюджетом, дізнатися про наявність податкового боргу, громадяни можуть скориставшись сервісом Електронний кабінет  (https://cabinet.tax.gov.ua).

До послуг платників податків - чат з працівником Контакт-центру у ЗІР

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що сьогодні у платників податків  є можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів без особистих візитів до служби.  Для цього на вебпорталі ДПС України забезпечено доступ до безкоштовних електронних сервісів, ознайомитись з переліком яких можна за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi/ .

Крім того,   пропонуємо платникам податків при отриманні консультаційних послуг не витрачати час на телефонні розмови та очікування вільного працівника Контакт-центру – переходьте до онлайн спілкування, використовуючи чат безпосередньо у ЗІР або у месенджерах Viber/Telegram для отримання інформаційно-довідкових послуг з питань оподаткування, єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС.

Для переходу до чату «Контакт-центр Податкової» у Telegram або у Viber скористайтесь відповідними кнопками на головній сторінці ЗІР (https://zir.tax.gov.ua/)

 

Головне управління ДПС у Рівненській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь