A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Від продажу алкогольних і тютюнових виробів місцеві бюджети Рівненщини отримали понад 55 мільйонів гривень акцизного податку

Дата: 25.06.2021 15:37
Кількість переглядів: 350

За п'ять місяців поточного року до місцевих бюджетів області надійшло 55 мільйонів 470 тисяч гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

За словами начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталія Чуя, у порівнянні із січнем-травнем 2020 року сплачена сума зросла на 5 мільйонів 607 тисяч гривень.

В податковій службі зауважують, що акцизний податок з роздрібного продажу 100-відсотково надходить до місцевих бюджетів, тому  для забезпечення повноти його сплати важливу роль відіграє активна позиція як керівників територіальних громад щодо легалізації бізнесу та використання суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій, так і жителів громади. Адже громадяни, які вимагають чек  при купівлі підакцизної продукції, не лише дисциплінують суб’єктів господарювання, а й збільшують надходження до бюджету своєї громади.

Як підприємцям І та ІІ груп скористатись правом на відпустку та не сплачувати єдиний податок

Платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на час відпустки, один раз на рік, протягом одного календарного місяця, про це повідомила начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області Людмила Кончук. Також вона нагадала, що  від сплати єдиного податку звільняються підприємці І –ІІ груп і у випадку хвороби,  якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Скористатись правом на відпустку платники можуть  подавши до органу податкової служби за місцем реєстрації заяву у довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки чи терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності.

Заяву щодо періоду щорічної відпустки подавати до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності доцільно подавати одразу після закінчення лікарняного.

Людмила Кончук також зазначила, що  за цей період підприємці не звільняються від сплати єдиного соціального внеску, який необхідно сплати в розмірі не менше мінімального страхового платежу, тобто 1320 грн, а також, якщо під час відпустки або лікарняного  підприємець отримує дохід, то за такий період йому доведеться сплатити єдиний податок, оскільки отримання коштів є підтвердженням ведення діяльності. 

Нагадаємо, що подати заяву платники можуть і без відвідування органу ДПС за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника», скориставшись меню «Листування з ДПС» приватної його частини, де фізичні особи - підприємці мають можливість направити документ до ДПС у форматі pdf. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua


Головне управління ДПС у Рівненській області

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь