A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Інформація про проведення звітування керівників закладів освіти перед громадськістю за результатами роботи закладу у 2020/2021 навчальному році

Дата: 15.06.2021 09:03
Кількість переглядів: 763

Фото без опису

Інформація про проведення звітування керівників закладів освіти перед громадськістю за результатами роботи закладу

у 2020/2021 навчальному році

 

На виконання    п.4 статті 38 ЗУ « Про повну загальну середню освіту»  відділом освіти, культури, молоді та спорту Вирівської сільської ради був виданий наказ №19 від 02.04.2021 «Про проведення звітування керівників закладів освіти у 2021 році перед педагогічним колективом та громадськістю». Даним наказом були дані методичні рекомендація про порядок, структуру та дати проведення звітів. Відповідно до графіку у всіх закладах освіти нашої громади проведені звіти керівників. 

Звітування директора запроваджене, щоби  утверджувати відкриту й демократичну державно-громадську систему управління освітою, забезпечувати прозорість, відкритість і демократичність управління закладами освіти, сприяти поєднанню державного та громадського контролю за прозорістю прийняття і виконання управлінських рішень, заохочувати громадськість впливати на процеси ухвалення та виконання відповідальних рішень у сфері управління освітніми закладами, втілювати колегіальну етику управлінської діяльності у закладах освіти.

 Загальні збори (конференція) педколективу, батьківського комітету, рад навчального закладу і громадськість управі: вносити зміни й корективи до регламенту щорічного звітування керівників навчальних закладів, ухвалювати рішення про форми голосування (таємне/відкрите), визначати перелік питань, які заслуховуватимуть.

Керівники закладів у 2020 - 2021 навчальному році роботу закладів  спрямовували  на виконання Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Національної доктрини розвитку освіти, Указів Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти України», «Про додаткові заходи щодо підвищення якості освіти в Україні», реалізацію державних, регіональних програм у галузі освіти, інших чинних законодавчих та нормативних документів.

Фото без опису

I.  Загальна інформація про заклади загальної середньої освіти громади

№ з/п

Назва закладу загальної середньої освіти

Кількість учнів

Кількість класів

Середня наповнюваність класів

Кількість педагогічних працівників

1

Вирівська

ЗОШ І-ІІІ ст.

614

30

20,4

57

2

Ясногірська

ЗОШ І-ІІІ ст.

548

25

21,9

64

3

Чудельська

ЗОШ І-ІІІ ст.

440

22

20

47

4

Федорівська гімназія

154

13

11,8

21

5

Чабельська

 гімназія

251

16

15,6

33

6

Селищенська гімназія

163

9

18,1

19

7

Кам’яне-Случанська

гімназія

178

10

17,8

21

 

Всього

2348

125

18,7

262

 

IІ.  Матеріально-технічна база навчальних закладів освіти

Усі приміщення закладів загальної середньої  освіти Вирівської територіальної громади є не типовими, окрім Ясногірської ЗОШ І-ІІІ ст., Чудельської ЗОШ І-ІІІ ст.   Колективи закладів освіти щороку  намагаються створити умови для роботи і навчання, відремонтувати та довести до норм та вимог сьогодення навчальні кабінети, оснастити школу новим сучасним обладнанням. Кожен рік виконуються косметичні ремонти.  

Із 7 закладів освіти у 5 закладах ( Вирівська ЗОШ І-ІІІ ст., Федорівська гімназія, Селищенська гімназія, Чабельська гімназія, Кам’яне-Случанська гімназія) відсутні умови для викладання профільних предметів. Відсутні спортивні зали, майстерні, актові зали. У двох закладах (Селищенська гімназія, Чабельська гімназія) відсутні внутрішні вбиральні. Початкова ланка усіх закладів 100% забезпечена меблями, дидактичними матеріалами та частково ноутбуками. Шкільні меблі середньої та старшої ланки  є застарілими.  У 2020 році для Вирівської ЗОШ І-ІІІ ст. (за державні кошти) було придбано кабінет математики, для Чудельської ЗОШ І-ІІІ ст. – кабінет географії, для Ясногірської ЗОШ придбано мультиборд. Для дітей з особливими освітніми потребами створені ресурсні кімнати, або ресурсні куточки та частково забезпечені дидактичним матеріалом ( 19 дітей, які навчаються у 17 класах).  У закладах освіти бракує приміщень для груп продовженого дня. Заняття цих груп здійснюється у ІІ зміну у класах, де в першу зміну здійснювалося навчання. У всіх закладах громади відсутня система пожежогасіння. До всіх закладів освіти підведений Інтернет. Проте, майже у всіх закладах потрібно створити простір інформаційної взаємодії та соціально-культурної комунікації учасників освітнього процесу  (wi-fi).

 

№ з/п

Назва закладу загальної середньої освіти

 Проблеми

1

Вирівська

 ЗОШ І-ІІІ ст.

Будівництво школи, заміна 2-х дверей у їдальні.

2

Ясногірська

 ЗОШ І-ІІІ ст.

Капітальний ремонт системи опалення, капітальний ремонт харчоблоку, заміна вхідних дверей, будівництво твердопаливної котельні, перекриття даху.

3

Чудельська

ЗОШ І-ІІІ ст.

Ремонт вентиляційної системи харчоблоку та обідньої зали, ремонт вентиляційної системи спортивної зали, підсилення фундаменту, утеплення фасаду, ремонт електрики у підвальному  приміщенні, ремонт системи водовідведення у харчоблоці.

4

Федорівська

 гімназія

Укладання договору на технічне обслуговування роботи очисних споруд, капітальний ремонт приміщення їдальні, облаштування класної кімнати

5

Чабельська

 гімназія

 Будівництво школи, добудова внутрішніх вбиралень, заміна вхідних дверей, ремонт пічного опалення

6

Селищенська

 гімназія

Добудова внутрішніх вбиралень, перекриття даху, утеплення фасаду.

7

Кам’яне-Случанська

гімназія

Підведення проточної води до головного навчального корпусу, введення в експлуатацію внутрішніх вбиралень, встановлення біля двох навчальних корпусів велопарковки

Фото без описуФото без опису

IІІ.  Кадрове забезпечення закладів освіти

Згідно з штатним розписом та тарифікаційним списком педагогічних працівників,  склад працівників закладу освіти  становить 262 особи, проте у закладає є і вакансії.

№ з/п

Назва закладу загальної середньої освіти

Вакансії

1

Вирівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Трудове навчання-14 год, фізика-7год., асистент вчителя.

2

Ясногірська  ЗОШ І-ІІІ ст.

Фізика -11год, астрономія-3 год., захист України-9 год., англійськамова-8год.

3

Чудельська  ЗОШ І-ІІІ ст.

немає

4

Федорівська гімназія

Мистецтво-8год., інформатика – 9 год., трудове навчання – 7год., практичний психолог, соціальний педагог (тимчасово)

5

Чабельська гімназія

Соціальний педагог- 0,75 ст., англійська мова ( поч. ланка)-20год., образотворче мистецтво- 6год., зарубіжна література-10 год.

6

Селищенська гімназія

немає

7

Кам’яне-Случанська

гімназія

немає

 

IІІ.  Медичне обслуговування

         У всіх закладах  загальної середньої освіти відповідно штатних нормативів введені та працюють медичні працівники. Сестра медична закладу веде відповідну документацію. Всі діти мають медичні картки з відповідними записами про стан здоров’я.   Медичний огляд дітей проводився згідно наказу МОЗ України «Про удосконалення амбулаторно-поліклінічної допомоги дітям в Україні» №434 від 29.11.2002р. Медичними працівниками проводяться антропометричні виміри вихованців 2 рази на рік (восени і навесні), з відповідними записами у журналах.

 Медичні працівники забезпечені медичними препаратами для надання першої долікарської допомоги. Проте, крім Чудельської ЗОШ І-ІІІ ст. та Ясногірської ЗОШ І-ІІІ ст. кабінети для роботи медичних сестер знаходяться у пристосованих кімнатах.

IY.  Організація харчування учнів у закладах освіти

Відповідно п. 11 ст. 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» для  дітей, які навчаються у населених пунктах, віднесених до зони гарантованого добровільного відселення (третьої зони), в тому числі населені пункти нашої громади  мають право на безоплатне харчування.

Наразі, державні закупівлі щодо харчування дітей у закладах нашої громади здійснює районне управління соціального захисту населення.  У разі відсутності харчування батькам дітей виплачують   грошову компенсацію в розмірах, передбачених законодавством.

  1. Освітня робота у закладах

Викладання навчальних предметів у закладах ведеться державною українською

мовою.

Освітні програми шкіл та робочі навчальні плани  закладів розроблені відповідно до Типових освітніх програм закладів загальної середньої освіти.

 

Робочі навчальні  плани враховують основні вимоги Закону України «Про

освіту», Закону України „Про повну загальну середню освіту», Статутів шкіл та

спрямовані на реалізацію освітніх потреб учнів, батьків, держави .

Робочий навчальний план містить інваріантну складову, сформовану на державному рівні, обов’язкову для всіх закладів загальної середньої освіти, та варіативну , в якій передбачено додаткові години на вивчення предметів інваріантної складової, факультативні курси, курси за вибором, індивідуальні

та групові заняття.

Педагогічні, учнівські, батьківські колективи закладів загальної середньої освіти  з метою реалізації, відповідно до Конституції України, права на освіту у 2020-2021 н.р. працювали над вирішенням завдань, а саме:

- забезпечення умов для впровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року;

           - створення умов для забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти, для впровадження та реалізації сучасних підходів до організації навчання, виховання і розвитку особистості, на підвищення якості надання освітніх послуг;

          - організація навчання з використанням дистанційних технологій;

          - забезпечення умов здоров'язберігаючого середовища учнів;

          - посилення контролю за охопленням учнів навчанням;

          - збільшення охоплення учнів гуртковою роботою, заняттями у спортивних секціях, повне забезпечення зайнятості у них дітей, схильних до девіантної поведінки;

         - активізація роботи з батьками, сприяння зміцненню сімейно-родинних

стосунків.

 

 

YI. Підвезення учасників освітнього процесу

 

         До закладів освіти   здійснюється підвезення здобувачів освіти шкільними автобусами, відповідно до маршруту та графіка підвезення учнів Ясногірської ЗОШ І-ІІІ ст., Вирівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Чудельської ЗОШ І-ІІІ ст.. Дані маршрути та графіки були погоджені  управлінням патрульної поліції   в Рівненській області.

 

 

YIІ. Управлінська діяльність

Управління закладами  здійснюється керівниками  згідно річного плану роботи школи, плану внутрішкільного контролю та календарних планів вчителів-предметників і планів виховної роботи класних керівників.

У школах адміністрацією використовується багато різних форм контролю за станом освітнього процесу і, в першу чергу, таких традиційних як вивчення викладання стану предметів та виконання навчальних планів та програм, перевірка класних журналів, поведінки, тощо.

Враховуючи сучасні вимоги, стиль керівництва школою більш близький до демократичного, так як більшість рішень приймаються на основі врахування думки колективу й інтересів справи.

  YIІІ. Робота з батьками та громадськістю у закладах освіти

Учасниками освітнього процесу є учні, вчителі та їх батьки. Досить важливим є налагодження між ними щоденної та нерозривної співпраці. Тому педагогічні колективи працюють в тісній співпраці з батьківськими колективами з метою створення найсприятливіших умов для самореалізації та розвитку дитини. Батьки є замовниками освітніх послуг, а тому мають брати активну участь в освітньому  процесі і бути безпосередніми учасниками навчання та виховання дітей. Батьки долучаються до  позакласних заходів щодо профорієнтації,  світу захоплень, родинних свят та свят, пов’язаних з народними звичаями і традиціями українського народу.

        Класні керівники співпрацюють із сім'ями своїх вихованців: спілкуються з родиною; тримають зв'язок через щоденники, мобільний телефон; проводять   батьківські збори, анкетування. Традиційними  формами роботи з батьками  є  індивідуальні бесіди, засідання батьківських комітетів, батьківські збори.

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Висновок

 

Згідно протоколів проведення зборів була дана оцінка роботи керівникам закладів освіти і вона оцінена «задовільно».

Отже, підводячи підсумки щорічного звітування керівників закладів перед громадськістю, рішень загальних зборів, можна зробити висновок,  що  основні завдання, які були поставлені  перед колективами закладів загальної середньої освіти у 2020-2021 н.р. були виконані. Про результати проведення цих звітів ми сьогодні довели  до відома виконавчий комітет Вирівської сільської ради. Щорічне звітування керівників   закладів дає змогу: проаналізувати та виявити слабкі сторони у діяльності закладів та вжити заходів задля поліпшення роботи   закладів у майбутньому. 

 Відділ  освіти, культури, молоді та спорту, плануючи роботу на наступний навчальний рік, врахує  раціональні  пропозиції, висловлені на загальних зборах.   

Впевнена, що адміністрації закладів освіти і на далі докладатимуть всіх зусиль, щоб   заклади були для дітей школою радості, для батьків – спокою і надії, а для вчителів – місцем творчості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь