A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Моє село - моя святиня!

Дата: 11.06.2021 22:31
Кількість переглядів: 683

Фото без опису

Село моє, моя колиска

Моя земля мені свята

Моя домівка серцю близька

Моя любов, моя краса!

    Для кожної людини село, в якому вона народилася, виросла, зробила перші кроки – це святиня! 10.06.2021 року свій день народження святкувало село Селище. День села – це свято для всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у селищі з особливим колоритом, традиціями і славною історією. Усі досягнення, якими багате селище, складаються із щоденної праці, знань і талантів його мешканців. У такі свята, як День села, кожен відчуває себе частиною великої родини.

    Жителі с. Селище під час свята згадали минулі роки, переглянувши фотографії та твори фольклору свого краю на виставці. Також були представлені вироби умільців із села: рушники, картини, ікони, сорочки, вишиті бісером, в’язані доріжки, подушки, вишиті хрестиком тощо. 

    Мешканці села завжди проявляли небайдужість до проблем інших людей. На підтримку лікування жительки села Ясногірка Онисковець Анни була організована благодійна ярмарка, до якої всі активно долучилися. Було зібрано 4317 грн.

    Для дітей були організовані батути, гірки, машинки, аквагрим та аніматори. Скрізь було чути веселий сміх, радості не було меж. Також працювала виїзна торгівля з морозивом, солодкою ватою, солодкими напоями та іншими солодощами.

    У другій половині дня відбувся святковий концерт «Моє село – моя святиня!» Ведучі розповіли історію селища, побажали всім жителям добробуту і миру. До слів привітання були запрошені голова Вирівської сільської ради Сергій Опалько та голова Сарненської районної ради Ярослав Яковчук. Вони привітали всіх із народженням села, побажали міцного здоров’я та закликали і надалі бути згуртованими, дбати про розвиток свого села і громади. Відбулися нагородження шанованих людей села. Приємно зазначити, що грамотою голови Сарненської районної ради була нагороджена секретар Вирівської сільської ради Світлана Величко за значний особистий внесок у розвиток громади, активну громадянську позицію, високий професіоналізм та з нагоди Дня села. Сім’я Занозовських була відзначена як найстарша, адже разом прожили 56 років. Наймолодшою відзначили родину Росох, які нещодавно стали на весільний рушник. Ще привітали найстаршу жительку села Марію Кондратюк, якій виповнилося 95 років. Марія Іванівна заспівала пісню в знак подяки. Також віншували і батьків наймолодшої жительки Селищ Вікторії Примак. Серед присутніх відзначили ще матір-героїню Оксану Єленець, яка разом із чоловіком Сергієм виховали 10 дітей. Ці люди були нагороджені квітами, подарунками та листівками побажань.

    Учасники хореографічних та вокальних гуртків Селищенського БК подарували гостям пісні про село та українські танці. Завідувачка клубу с. Олексіївка Віта Трофимець у своїй гуморесці розповіла про те, що не завжди у сім’ї все злагоджено, але вирішуються проблеми легко за допомогою гумору. Завідувачка клубу с. Федорівка своєю піснею побажала всім щастя, добра та щасливої долі. Студентка кафедри хореографії РДГУ Леся Харитончик порадувала жителів своїм танцем. 

    До вітального слова були запрошені заступник голови з виконавчих органів Вирівської сільської ради Світлана Усик та секретар Світлана Величко. Вони теж народилися в селі Селище. Тому їм надзвичайно приємно було бачити своїх односельчан. Світлана Вікторівна прочитала присутнім власну поезію про рідний край. Світлана Борисівна подарувала жителям виступ Яни Куришко – лауреата міжнародних та всеукраїнських конкурсів. Вона співала про рідний край, бажала всім найкращого життя.

    На завершення святкового дня відбулася дискотека. Сподіваємось, що цей День залишиться в пам’яті всіх присутніх.

https://www.facebook.com/groups/459038441892784/permalink/523376768792284/

https://m.facebook.com/groups/1152228255245281/permalink/1165661630568610/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь