A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Порушники податкового законодавства

Дата: 20.05.2021 11:25
Кількість переглядів: 759

Фото без опису

Податківці  Рівненщини донарахували порушникам податкового законодавства   36 мільйонів гривень

 

Впродовж січня – квітня поточного року фахівцями підрозділів аудиту ГУ ДПС у Рівненський області завершено 593 перевірки. Серед них - 8 планових,  349 позапланових та 236  фактичних. Про це повідомила  заступник начальника податкової служби області Зоя Хоній. За її словами, за чотири місяці цього року перевірками донараховано 36  млн. грн. узгоджених податкових зобов'язань.

Також під час проведення перевірок податкові аудитори зменшили від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на  суму  14,5 млн. грн. , що дасть  змогу уникнути несплати цього податку в наступних звітних періодах. Ще на 8,6  млн. грн.  зменшено від'ємне значення з ПДВ та упереджено заявлено до відшкодування суму ПДВ на 600 тис. гривень.

У податковому відомстві зазначають, що у першому кварталі цього року відновлено контрольно-перевірочну роботу відповідно до законодавчих змін у частині скорочення строку дії мораторію на проведення деяких видів перевірок під час карантину, в тому числі планових документальних перевірок суб’єктів господарювання – юридичних осіб.

Разом з тим, сьогодні у центрі уваги - представники бізнесу, що мають високі ризики щодо несплати податків та зборів. Тобто мова йде про перевірки в частині порушення законодавства про виробництво, використання, ліцензування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

 

Подати документи для отримання  реєстраційного номера облікової картки платника податку  можна не відвідуючи податкову

 

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу фізичних осіб, що електронні сервіси ДПС за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подачу звітності. Так, подати документи для  отримання реєстраційного номера  облікової картки платника податку можна скориставшись Електронним кабінетом платника.  

В електронному вигляді облікова картка фізичної особи – платника податків за ф. № 1ДР та заява про внесення змін до Державного реєстру за ф. № 5ДР подаються через меню «ЕК для громадян»/«Облікова картка фізичної особи – платника податків. Форма 1ДР/Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Форма 5ДР» приватної частини Електронного кабінету за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС, при цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді.

Для приєднання до заяв за ф. № 1ДР та ф. № 5ДР сканованих копій документів, що посвідчують особу та інших документів, які підтверджують зміни облікових даних, платнику необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «Документ довільної форми» (формат файлу pdf/jpg із обмеженням розміру не більше 2МБ).

Контролюючий орган видає реєстраційний номер облікової картки платника податків в терміни:

     – протягом 3-х робочих днів – у разі звернення до податкового органу за місцем проживання;

     – до 5-ти робочих днів – у разі звернення до будь-якого податкового органу.

Для отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків необхідно особисто звернутися до податкового органу, який був самостійно обраний під час заповнення заяв за ф. № 1ДР або ф. № 5ДР та пред’явити паспорт з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

 З рекомендаціями щодо подання заяв за ф. № 1ДР та ф. № 5ДР через Електронний кабінет фізичні особи можуть ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці: «Головна/Фізичним особам/Подання відомостей для реєстрації фізичної особи/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків через Електронний кабінет.  Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Робота у приватній частині «Електронного кабінету» здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

 

На суму компенсації за невикористану щорічну відпустку, виплачену роботодавцем  працівнику після звільнення,  ЄСВ не нараховується

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що  відповідно до п. 1 частини першої ст. 7 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» визначено, що базою нарахування ЄСВ роботодавцями є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР «Про оплату праці».

Суми грошових компенсацій у разі невикористання щорічних (основної та додаткових) відпусток у розмірах, передбачених законодавством, є базою для нарахування ЄСВ.

Статтею 116 Кодексу законів про працю України визначено, що при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації провадиться в день звільнення.

Підприємство після звільнення працівника не несе обов’язку страхувальника, а відповідно і платника страхових внесків.

Отже, особам, яким після звільнення з роботи нараховано компенсацію за невикористану відпустку, ЄСВ на зазначені суми не нараховується.

Головне управління ДПС у Рівненській області


 

Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь