A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Вирівська сільська рада взяла участь в акції "Створюємо ліси разом"

Дата: 22.04.2021 11:06
Кількість переглядів: 843

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

   

   Загалом протягом квітня 2021 року в акції взяли участь педагоги, техперсонал та учні п’яти закладів освіти: Федорівської гімназії, Кам’яне-Случанської гімназії, Чабельської гімназії, Ясногірської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Вирівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

   Метою заходу було проведення профілактичної роботи щодо важливості зелених насаджень та їх збереження, виховання екологічної свідомості та шанобливого ставлення до природи, виховання почуття спільної відповідальності за колективну справу.

 Перед посадкою зелених насаджень лісівники Федорівського, Чабельського. Ясногірського та Клесівського лісництв провели для учасників інструктаж щодо правильної посадки сянців сосни звичайної, аби ті прижилися. Це був справді захопливий процес. Адже перш, ніж посадити дерева, потрібно було викопати молоді сіянці сосни звичайної.

   10 квітня 2021р. педагогічний колектив Федорівської гімназії та лісівники Клесівського лісового господарства взяли участь в проєкті «Озеленення планети», під час якого у Федорівському лісництві висадили 3 тисячі сіянців сосни звичайної.

Представники ж Ясногірської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у Чабельському лісництві висадили 42 000 саджанців сосни звичайної.

   Силами Вирівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у Ясногірському лісництві було висаджено 10 000 саджанців сосни звичайної і 100 саджанців горобини чорної.

  Силами Чабельської гімназії було висаджено 24 000 саджанців сосни звичайної у Чабельському лісництві.

   Таким чином загалом силами ЗЗСО було висаджено 70 000 саджанців сосни звичайної.

   Окрім того, учні Федорівської гімназії біля свого закладу освіти висадили 30 саджанців туй. Педагогічний та технічний персонал та учні Кам’яне-Случанської гімназії висадили 60 дерев та 20 кущів біля свого навчального закладу, а на території Вирівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів було висаджено 38 дерев різних порід та кущів. Учні та вчителі Чабельської гімназії біля свого закладу освіти висадили 20 дерев та 70 кущів. Силами педагогів та учнів Чудельської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів було насаджено 20 кущів і 50 дерев біля навчального закладу.

 Всі учасники акції були дуже задоволені, отримавши лише позитивні емоції від проробленої роботи. Адже, за словами учнів, це так хвилююче – відчувати себе дотичним до створення чогось великого, що буде видиме не один десяток років, та ще й приноситиме велику користь нащадкам. А спостерігати за тим, як із маленьких  тендітних пагінців виростають могутні дерева – це велика гордість за свою працю і внесок у спільну справу.

   Вирівська ж загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів підійшла до акції «Створюємо ліси разом» значно ширше. Окрім участі у власне самій посадці саджанців, вчителями природничого циклу були проведені інформаційно-пізнавальні заходи, а саме: випущено інформаційний бюлетень «Що нам дає ліс», проведені хвилинки лісового фольклору «У народі кажуть…». Вчитель географії Опалько М.С. презентувала для здобувачів освіти уривки з розділів збірки В.Борейка «Дерева життя і священні гаї» - «Лісові духи-охоронці», «Зачаровані ліси», «Священі дерева» (8 клас). Серед старшокласників було проведено фотоконкурс «Весняне Полісся», в якому переможцями стали учні  9-Б класу Шило Софія, Гандзюк Софія, Бурачинська Карина, Боровик Марія. Учні ж 8-х класів організували прибирання від сміття околиць лісових масивів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь