Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

День пам'яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2021 13:38
Кількість переглядів: 480

Фото без опису

  20 лютого – пам’ятний День Героїв Небесної Сотні. Це день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні .

  Памятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення памяті Героїв Небесної Сотні»

Для українців 20 лютого стало жалобною датою. Уже сьомі роковини від тих кривавих подій на Майдані в Києві, коли загинули наші співвітчизники – учасники Революції Гідності.

На знак солідарності із волевиявом відчайдушних і самовідданих сміливців, які протестували проти режиму й свавілля діючої влади в грудні 2013 – лютому 2014, мільйони українців на весь світ гучно заявили про своє прагнення жити у вільній, процвітаючій, соціальній, правовій, цивілізованій, європейській державі. У 20-х числах лютого протистояння між мітингувальниками і тодішнім владним режимом у державі досягло свого піку. А саме 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня загиблих протестувальників було офіційно визнано жертвами. Того дня на Майдані Незалежності у Києві відбулося прощання із загиблими активістами, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею».

 

Давайте пом’янемо Героїв Небесної Сотні, які боролися за курс європейського розвитку нашої держави. Згадаймо національних революціонерів, відважні полум’яні серця яких назавжди згасли, але житиме віками їхня слава! Вічна пам'ять Героям Небесного Легіону! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь