A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

ДО УВАГИ ОСІБ ЩО ПОВЕРНУЛИСЯ З ЗАКОРДОНУ!!!

Дата: 19.03.2020 10:24
Кількість переглядів: 712

 

З метою мінімізації проникнення та розповсюдження коронавірусу, на території Вирівської об’єднаної територіальної громади оголошено карантин з 16 березня по 03 квітня 2020 року.

            Відповідно до статті 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» дає право Кабінету Міністрів України встановлювати відповідно до закону “карантинно-обмежувальні заходи на території виникнення і поширення інфекційних хвороб та уражень людей”.      

            Крім цього, цей Закон дає право органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування за поданням відповідних головних державних санітарних лікарів у межах своїх повноважень “у разі виникнення чи загрози виникнення або поширення особливо небезпечних і небезпечних інфекційних хвороб … запроваджувати у встановленому законом порядку на відповідних територіях чи об’єктах особливі умови та режими праці, навчання, пересування і перевезення, спрямовані на запобігання та ліквідацію цих захворювань та уражень”.

             Так,  Кримінальний кодекс України у статті 325 встановлює відповідальність за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. У випадку порушення постанови Кабміну чи законних рішень місцевої влади щодо карантину, то до кримінальної відповідальності можуть бути притягнути керівники освітніх закладів чи організатори масових заходів, до повноважень яких відноситься забезпечення дотримання санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням. Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, – карається штрафом до 1700 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

           З врахуванням вищевикладеного, Вирівська сільська рада рекомендує Вам самоізолюватися на період карантину, з метою недопущення можливого поширення вірусу, оскільки Ви не можете бути впевненими що Ви не є його носієм.

Самоізоляція – це, в першу чергу, утримання від контакту з іншими для того, щоб зменшити ризик інфікування. Самоізоляція виключає будь-які ситуації, коли ви тісно контактуєте з іншими людьми (наприклад, близький контакт віч-на-віч на відстані менше, ніж 2 метри, або тривалістю понад 15 хв). Виключенням є лише звернення за медичною допомогою (тільки після консультації телефоном).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь