A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

УВАГА!!! КАРАНТИН!!!

Дата: 16.03.2020 11:30
Кількість переглядів: 620

Фото без опису

 Враховуючи ситуацію, що склалася у світі внаслідок поширення гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19, у Вирівській ОТГ було створено тимчасову протиепідемічну комісію та проведено нараду за участі сільського голови, в.о. старост населених пунктів громади, керівників структурних підрозділів сільської ради, керівників освітніх, медичних та культурних установ Вирівської ОТГ.

 

    Керуючись ст. 29 Закону України “Про захист населення України  від інфекційних хвороб”, ст. 32,   ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, постановою Кабінету Міністрів України  від 11 березня 2020 року № 211 та з метою запобігання поширенню COVID-19 на території Вирівської об’єднаної територіальної громади, керівництвом ОТГ було вирішено запровадити на території громади карантинний режим з 16 березня до 03 квітня 2020 р. включно.

  У зв’язку з вищезазначеним, у Вирівській ОТГ на період дії карантину:

  • припинено освітній процес у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти .
  • скасовано усі заходи спортивного та культурно-розважального характеру;
  • будуть здійснені санітарно-протиепідемічні заходи, спрямовані на запобігання розповсюдженню, поширенню, локалізації та ліквідації захворювання на гостру респіраторну хворобу спричинену коронавірусом.

Рекомендовано жителям населених пунктів громади, зокрема особам похилого віку, батькам з малими дітьми та особам, хто відчуває ознаки будь-якого гострого респіраторного захворювання на період поширення гострої респіраторної хвороби спричиненої коронавірусом, при можливості обмежити відвідування місць масових скупчень людей (Богослужінь, магазинів), та обов’язково дотримуватися правил особистої гігієни.

    Також просимо мешканців громади обмежити відвідування громадських установ, пошти, сільських рад Вирівської ОТГ. Просимо, за можливості, відвідувати дані установи в разі крайньої необхідності. При виникненні запитань, консультації Ви можете отримати у телефонному режимі або через електронну пошту:

Електронна пошта: wyry_rada@ukr.net

тел. +38 0963798189

   Читайте тільки правдиву інформацію стосовно ситуації з коронавірусом лише з перевірених офіційних джерел, серед котрих, зокрема, сайт Центру громадського здоров’я та сайт Міністерства охорони здоров’я України.

   Просимо Вас з розумінням поставитися до усіх наведених рекомендацій і взяти до уваги усю наведену інформацію

ПРОСИМО ЗВЕРНУТИ ОСОБЛИВУ УВАГУ !!!

    Міністерством охорони здоров’я розроблено ПАМ’ЯТКУ ПРО САМОІЗОЛЯЦІЮ для тих, хто приїхав із країн, де зареєстровані випадки коронавірусу. Таким особам рекомендують пройти “обсерватор у домашніх умовах”, зменшивши контакти з родичами та іншими людьми, щоб запобігти можливому поширенню інфекції.

Що означає “самоізоляція”?

   Самоізоляція – це, в першу чергу, утримання від контакту з іншими для того, щоб зменшити ризик інфікування. Самоізоляція виключає будь-які ситуації, коли ви тісно контактуєте з іншими людьми (наприклад, близький контакт віч-на-віч на відстані менше, ніж 2 метри, або тривалістю понад 15 хв). Виключенням є лише звернення за медичною допомогою (тільки після консультації телефоном).

  Якщо ви не впевнені, чи потребуєте ви самоізоляції, або не знаєте до кого звернутися, будь ласка, зателефонуйте на Урядову гарячу лінію: 1545

Для кого потрібна самоізоляція?

Самоізоляція потрібна, в першу чергу, якщо:

? Ви очікуєте результатів тесту на новий коронавірус СОVID- 19.

? Якщо ви близько контактували з особами, що захворіли на СОVID -19.

? Якщо ви нещодавно повернулись із провінції Хубей Китайської Народної Республіки, Ірану, Північної Кореї окремих регіонів Італії (Ломбардія, П’ємонт та Венето) або з інших країн, про які повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я України, навіть якщо у вас відсутні симптоми.

? Якщо ви нещодавно повернулись із Китаю (окрім провінції Хубей), Таїланду, Японії, Південної Кореї, Сінгапуру, Малайзії, Тайваню та відчуваєте кашель, ускладнення дихання та/або підвищення температури.

Скільки триває самоізоляція?

  Якщо вам було рекомендовано або ви прийняли рішення про самоізоляцію, вона повинна тривати не менше, ніж 14 днів з дати настання випадку, який став причиною самоізоляції (подорож, контакт з хворим тощо).

Як підготуватись до самоізоляції?

  Спробуйте спланувати час самоізоляції так, щоб у вас не виникало необхідності виходити з дому чи приймати відвідувачів та гостей. Поясність це друзям та родичам, а також обговоріть можливість дистанційної роботи із роботодавцем.

  Збережіть контакти вашого лікаря, та попередньо повідомте його про причини рішення про самоізоляцію, а також оберіть контактну особу з кола ваших друзів або родичів, до кого ви будете звертатись в першу чергу за допомогою.

Що робити, якщо Ви проживаєте не одні?

   Якщо ви проживаєте з сім’єю чи сусідами, потрібно ізолюватись в окремій кімнаті, яка добре провітрюється. Якщо є можливість користуватись окремою ванною кімнатою та/або туалетом, а також готувати їжу та харчуватись окремо – зробіть це.

   Не забувайте про загальну гігієну, регулярне миття рук із милом, прибирання, в тому числі вологе прибирання поверхонь, гігієну кашлю, використовуйте одноразові серветки та хустинки. Під час необхідних контактів із людьми завжди одягайте медичну маску та викидайте її після використання або забруднення.

   Якщо у вас є домашні улюбленці, ізолюйте себе від них також, або хоча б максимально мінімізуйте контакт із ними.

Як організувати доставку харчових продуктів?

   Спробуйте мінімізувати походи в магазини. Якщо є можливість, попросіть друзів або родичів доставляти Вам продукти харчування та необхідні покупки до вхідних дверей або користуйтесь послугами доставки з дистанційною оплатою.

Що робити, якщо Вам необхідно покинути житло?

  Якщо у Вас виникла гостра необхідність покинути місце самоізоляції -одягайте маску та мінімізуйте контакти із людьми. Користуйтесь антисептиком для рук та дотримуйтесь гігієни кашлю.

Що робити якщо у Вас з’явились симптоми?

    Якщо під час самоізоляції у Вас з’явились симптоми (кашель, ускладнене дихання, підвищена температура, діарея) – негайно зверніться за медичною допомогою та повідомте про свою історію подорожей і можливі контакти з особами, хворими на гострі вірусні захворювання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь