A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вирівська громада
Рівненська область, Сарненський район

Підключення споживачів до ліній електроенергії новозбудованих масивів

Дата: 17.02.2020 15:18
Кількість переглядів: 2105

Будівництво ліній електропередачі в масивах нової забудови населених пунктів та шляхи спрощення процедур щодо підключення споживачів до ліній електроенергії

 

У відповідності до пункту 4.1.13 Кодексу, приєднання електроустановок Замовника на території, що підлягає комплексній забудові (мікрорайон/квартал, вулиця), здійснюється відповідно до умов цього розділу після виконання Оператором системи розподілу (далі – ОСР), який проводить на цій території ліцензовану діяльність, електрифікації території, що підлягає комплексній забудові, згідно із планами забудови відповідної території.

Згідно із пунктом 4.1.14 Кодексу системи розподілу (далі – Кодекс), функції Замовника електрифікації території може виконувати суб'єкт, уповноважений відповідно до Закону України (далі – ЗУ) «Про регулювання містобудівної діяльності».

Замовник електрифікації має надати ОСР затверджений органами місцевої влади проект комплексної забудови, який має містити: детальний план комплексної забудови території, що підлягає електрифікації; межі та цільове використання земельних ділянок, у т.ч. визначені коридори для інженерних мереж та місця розташування об'єктів енергетики; прогнозну максимальну потужність та вимоги щодо надійності електропостачання кожного об'єкта, розташованого на території забудови; черги будівництва об'єктів комплексної забудови та прогнозні терміни/строки введення в експлуатацію.

З огляду на вимоги частини 2 та 3 ст. 33 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» рішення про організацію комплексної забудови території у визначених межах та рішення про розміщення об’єктів будівництва на території населених пунктів та за їх межами під час комплексної забудови території приймає виконавчий орган сільської, селищної, міської ради, райдержадміністрація відповідно до їх повноважень у порядку, передбаченому цим Законом. Рішення про розроблення детального плану певної території одночасно є рішеннями про комплексну забудову цієї території.

Саме на органи місцевого самоврядування покладено повноваження Замовника щодо будівництва та функціонування об'єктів комунального господарства, в т.ч. електричних мереж та електроустановок, що забезпечують електрифікацію кварталів (вулиць).

Так, згідно ч. 1 ст. 31 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» до компетенції виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить: організація за рахунок власних коштів і на пайових засадах будівництва, реконструкції і ремонту об'єктів комунального господарства та соціально-культурного призначення, жилих будинків, а також шляхів місцевого значення; виконання або делегування на конкурсній основі генеральній будівельній організації (підрядній організації) функцій замовника на будівництво, реконструкцію і ремонт житла, інших об'єктів соціальної та виробничої інфраструктури комунальної власності.

Відповідно до ч. 1 ст. 7 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», на органи місцевого самоврядування покладено обов’язок щодо здійснення та реалізація місцевих програм у сфері житлово-комунального господарства, участь у розробленні та реалізації відповідних державних та регіональних програм.

Прийняття рішень з питань адміністративно-територіального устрою в межах і порядку, визначених цим та іншими законами, та питанням щодо затвердження в установленому порядку місцевих містобудівних програм, генеральних планів забудови відповідних населених пунктів, іншої містобудівної документації належать до компетенції сільських, селищних та міських рад – пункти 41, 42 ч. 1 ст. 26 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні».

З огляду на викладене, приєднання до електричних мереж будинків заявників та інших забудовників, що мають земельні ділянки в новозбудованому масиві, може здійснюватись після проведення електрифікації території в порядку, визначеному чинним законодавством.

Відповідно до ст.90 та 91 Бюджетного кодексу України виділення коштів з обласного бюджету на зазначені цілі не передбачено.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь